Salade Melissa met geitenkaas, mango, spek en avocado

Het begint toch eindelijk zomer te worden, dat betekent voor mij maaltijdsalades. Eindeloos variëren met fruit en andere lekkere dingen. Deze salade at ik met mijn schoondochter Melissa en de kleinkinderen.
Nodig:
- slakom
- weegschaal
- snijplank
- mes
Ingrediënten:
- 300 gram sla, ook hier kan gevarieerd worden, ijsbergsla of een ander soort
- 1 avocado, schil en pit verwijderen en in stukjes snijden
- 1 mango, schillen en zonder pit in stukjes snijden
- 2 tomaten, deze keer had ik gele, fijn gesneden
- 100 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
- 50 gram uitgebakken ontbijtspek
- 4 bosuitjes, fijn gesneden
- 1/2 komkommer, in kleine stukjes
- 50 gram gemengde noten, grof gehakt
- 1/2 cm fijn gesneden gember
- olijfolie
- balsamico of granaatappel azijn
Bereiding:
- Snij de sla fijn, meng het met de andere ingrediënten. Maak een dressing van olijfolie, azijn en gember en vermeng dat met de sla.
Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook
Follow @culinairwf