met passie voor smaak en streekproducten

Salade met geitenkaas fenegriek, biet, sinaasappel en pecannoten

Salade met geitenkaas fenegriek, biet, sinaasappel en pecannoten

Weetje

Fenegriek wordt in de keuken gebruikt als zaad of blad. In kaas wordt het veel gebruikt in plaats van komijn of kruidnagel. Het heeft een kruidige, nootachtige en bittere smaak en ruikt naar vers hooi.

 

 

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 haricots verts 75 150 225 300 gram
2 sla 50 100 150 3 gram
3 gekookte bieten 125 250 375 500 gram
4 sinaasappel 0,5 1 1,5 2 stuks
5 geitenkaas fenegriek 100 200 300 400 gram
6 komkommer 0,25 0,5 0,75 1 stuks
7 ongezouten pecannoten 20 40 60 80 gram
8 limoen, het sap 0,25 0,5 0,75 1 stuks
9 brood

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

image

Benodigd keukengerei

  1. mes
  2. snijplank
  3. slaschaal

Bereiding

  1. Voordat je haricots vert gaat koken, moet je de boontjes eerst schoonmaken. Haal eventuele draden en de puntjes eraf. Knak vervolgens de bonen doormidden.
  2. Zet de bonen op met een bodem water en kook ze 5 minuten, spoel ze meteen af met koud water.
  3. Snij de sla, en snij de bieten in plakjes. Verdeel de de sinaasappel in partjes. Gelukkig zag ik dit filmpje https://m.youtube.com/watch?v=jK5iRoM3L7k en hoef ik zelf geen video hiervan te maken. Het is lastig uit te leggen maar het filmpje maakt het duidelijk. Dit is de perfecte manier omdat het zonder vlies lekkerder eet.
  4. Snij de kaas in blokjes, en de komkommer in plakjes.
  5. Maak tenslotte een dressing van het limoensap, honing en olijfolie en meng alles door elkaar.
  6. Serveren met brood, eventueel met roomboter of kruidenboter.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *