Salade Bep, met stilton en paardenbloemgelei

Gisteren kwam er een viendin op bezoek die ik in 1999 leerde kennen. Dit was tijdens de opleiding SPH, ook na de opleiding bleven we elkaar zien. En als ik 3 uur aan de telefoon zat dan wisten mijn kinderen al “Je hebt Bep aan de lijn”.
Dan zijn mobieltjes een uitkomst, ik kan bijvoorbeeld gewoon blijven bellen in de auto (ja, natuurlijk met carkit) of als ik de hond uitlaat.

Deze salade heb ik gisteren tijdens haar bezoek geserveerd en ik heb beloofd dat dit de Bep salade gaat worden. Ze heeft 3 of 4 keer opgeschept, toch wel een teken dat ze hem erg lekker vond.

Ingrediënten: Voldoende voor een lunch, als avond maaltijd salade de hoeveelheden keer 1,5

90 gram blauwe kaas, bijvoorbeeld stilton
1/2 Lemoen, sap
2 peren, geschild zonder klokhuis, in blokjes
1 avocado, zonder schil en pit in blokjes
2 lente uitjes, gesnipperd
75 gram veldsla
115 gram pecannoten, grof gehakt
200 blauwe druiven, zonder pit
1 eetlepel chiazaad
4 eetlepels Paardenbloemgelei (als je geen paardenbloemgelei hebt dan kan je dit vervangen door 2 eetlepels bloemenhoning)
3 eetlepels olijfolie
stokbrood
kruiden of knoflookboter

Bereiding:

Alles mengen en de dressing maken met lemoensap, olijfolie en Paardenbloemgelei, die door de sla geschept mag worden. Stokbrood erbij serveren.image

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Bep van Esveld schreef:

    De salade was echt heerlijk. Ik heb ervan genoten en hoop dat anderen er ook van genieten.
    Grappig:) dat je de salade naar mij vernoemd heb.
    Bedankt en tot de volgende keer.
    Groetjes van Bep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *