met passie voor smaak en streekproducten

Rozengranola met chocolade en vijg op de geitenyoghurt

Rozengranola met chocolade en vijg op de geitenyoghurt

De laatste jaren maak ik altijd mijn granola zelf, dit omdat ik de vrachtwagen suikers in de pakken van de supermarkt achter wil laten.

Het is zo makkelijk, alleen even in de gaten houden of de havermout niet te snel kleurt.

Deze keer had ik weer eens trek in rozenblaadjes erbij en kuna chocolade drops van ClearChox, maar je kan er in doen wat je lekker vindt. Vijgen is ook iets wat er negen van de tien keer ingaat, daar ben ik echt fan van. Maar ander gedroogd fruit is ook prima.

Ik ontbijt al jaren alleen met yoghurt, het liefste met geitenyoghurt van Utopia hoeve Daarover heen een granola is erg lekker maar ook koekjes ermee bakken is een optie.

Nodig:

  • bakblik
  • bakpapier
  • houtenlepel
  • weegschaal
  • snijplank
  • mes

Ingrediënten:

  • 125 gram havermout
  • 100 gram pistachmix (amandelen, pistachenoot en pecannoot)
  • 75 gram olijfolie
  • 75 gram soft vijgen
  • 75 gram verse dadels, zonder pit
  • 100 gram chocolade, ik had fijne kuna drops
  • 4 gram rozenblaadjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en knip het bakpapier passend op het bakblik.
  2. Strooi de havermout op het bakblik en verspreid zoveel mogelijk. De noten mogen grof gehakt worden en ook op het bakblik.
  3. Hier overheen verdeel je de olijfolie en zet het bakblik dan 30 minuten in de oven.
  4. Roer het om de 10 minuten om en blijf in de buurt om te kijken of het niet te hard gaat.
  5. Als het na 30 minuten krokant is geworden mag het uit de oven, laat het afkoelen.
  6. Als het helemaal afgekoeld is mogen de chocolade en fijn gesneden vijgen, dadels en de rozenblaadjes erbij.

 

 

 

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *