Romanesco kool taartje met cranberry’s en spekjes

Voor een vorig “Food for two” recept had ik een mooie Romanesco kool nodig die ik maar half heb gebruikt. Dat was bij een wilde eend. De helft die ik nog had gaat in deze hartige taart. Samen met een mooie grot kaas van Klaverkaas, die ik in de koelkast had, en die paste heel mooi in deze hartige taart.

 

 

 

Nodig:

  • oven
  • springvorm 19 cm
  • bakpapier
  • kwastje
  • kookpan
  • koekenpan

Ingrediënten Food fot two:

  • 125 gram spekjes
  • 400 gram Romanesco kool
  • olijfolie
  • 2 bosuitjes
  • 125 gram crème fraiche
  • 2 theelepels kerrie
  • zout
  • peper
  • 60 gram kaas, geraspt
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooit
  • 30 gram cranberry’s

image

Bereiding:

  1. Bak de spekjes uit in een koekenpan.
  2. Snij de Romanesco kool in roosjes en kook de kool 8 minuten. Giet de kool af.
  3. Leg het bakpapier in de springvorm, vet het blik en papier in met olijfolie.
  4. Snij de bosuitjes en meng dit met de crème fraiche, kerrie, zout, peper en de geraspte kaas.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Verdeel het bladerdeeg over de vorm, ik heb 1 plak in het midden gelegd en daarom heen 1/2 plakken bladerdeeg.
  7. Verdeel de Romanesco kool, cranberry’s en spekjes in de springvorm en giet hier over heen het crème fraiche mengsel.
  8. Zet het geheel 15 minuten in de oven.

 

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *