met passie voor smaak en streekproducten

Rode bessen chutney met port en truffel balsamico

Rode bessen chutney met port en truffel balsamico

Het was de hoogste tijd om de rode bessen te plukken in mijn tuin, lekker voor  bessensap bij de griesmeelpudding, maar dit jaar wilde ik ook een chutney maken. Gewoon met de spullen die ik in huis had en port had ik toevallig open staan.

 

 

 

Nodig:

  • kookpan
  • maatlepelring
  • weegschaal
  • houtenlepel
  • weckpot
  • maatbeker
  • vork

Ingrediënten:

  • 400 gram rode bessen
  • 2 uien
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels balsamico met truffel
  • 100 ml port
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels gembersiroop

Bereiding:

Rits de bessen van het steeltje af met een vork en snipper de uien Doe alle ingredienten in in pan en breng het aan de kook, daarna 40 minuten zachtjes laten pruttelen en warm in de weckpot doen. Ik gebruik de chutney meteen, hij in de koelkast nog wekenlang houdbaar. Als je hem langer wilt bewaren steriliseer de weckpot dan leeg en ook nog eens na het vullen.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *