Stoofperen cheesecake

In het Westfriese groenten en fruitpakket die afgelopen donderdag voor het eerst werd uitgegeven zaten de laatste stoofperen uit Schellinkhout. Dit vraagt om iets speciaals en dat werd deze stoofperen cheesecake.

Ingrediënten:

1 kilo stoofperen
200 ml rodewijn
2 gram saffraan
10 kardemompeulen of 2 theelepels gedroogde kardemom
25 gram walnoten
200 gram Mariabiscuitjes, verkruimeld ( of bastogne koeken of country cookies van AH)
50 gram roomboter, gesmolten
600 gram roomkaas naturel (Philadelphia of MonChou)
50 ml bergamotsap of limoen
150 gram suiker
100 gram pure chocolade in kleine stukjes gehakt, ik had 80% Chchukululu
3 eieren, los geklopt
image

Bereiding:

Snij de stoofperen in vieren, verwijder klokhuis en schil ze. Zet de peren met 100ml water en 200 ml rode wijn op, voeg de kardemon en saffraan toe en laat het geheel 45 minuten langzaam pruttelen. Giet de peren daarna af en laat afkoelen. Bewaar 10 stukjes peer voor de garnering en snij de rest in blokjes.

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Verkruimel de gekozen koekjes en meng dit met de gesmolten boter (met een vork), verdeel dit mengsel over de bodem van de 24 cm springvorm.
Meng de roomkaas met het bergamotsap, 150 gram suiker, chocolade en eieren in de keukenmachine, mixer of met de hand. Spatel hier de klein gesneden stoofpeer door en verdeel het over het koekjesmengsel in de springvorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in 50 minuten gaar. Neem de cheesecake uit de oven en laat afkoelen.
Verdeel de achtergehouden stoofpeer over de taart en geniet ervan, erg lekker!

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *