Sinaasappel-walnoten cake

Het is vandaag nog steeds geen weer om in de tuin bezig te zijn. Wel heb ik met tafelkleden, sloven, schorten en servetten een redelijke hoop strijkgoed…Ik duik de keuken in want strijken is echt niet mijn ding. Ik heb nog een sinaasappel in de fruitschaal liggen dus ik ga en sinaasappel-walnoten cake de oven inschuiven.

Ingrediënten:

250 gram bloem
250 gram suiker
1 grote sinaasappel
250 gram boter
100 gram grof gehakte walnoten
1 eetlepel bakpoeder
4 eieren
2 theelepels koek-speculaas kruiden

IMG_5397

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de sinaasappel in tweeën en leg een helft even weg. De overgebleven halve sinaasappel raspen en daarna uit persen. De boter, sinaasappelsap en rasp in de keukenmachine doorroeren, bloem en suiker toevoegen en als laatste de eieren en de koekkruiden en bakpoeder. Zorg dat het een egaal geheel is. Spatel als laatste de gehakte walnoten erdoor, en schep het geheel in een cakevorm. Als laatste 3  plakken van de bewaarde halve sinaasappel snijden en verdelen op de cake.

IMG_5398

 

Na 1.15 uur met een satéprikker controleren of de cake goed gaar is.IMG_5399Dit door de sare prikker in de cake te steken, als er geen beslag aan blijft hangen is de cake gaar.

IMG_5400

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *