met passie voor smaak en streekproducten

Rabarber mojito met alcoholvrije rum voor 2 glazen

Rabarber mojito met alcoholvrije rum voor 2 glazen

Het is 24 juni Sint Jan, dat is het einde van het rabarberseizoen. Vanaf 24 juni mag je ze niet meer eten, er zit dan te veel oxaalzuur in de stengels en dat onttrekt kalk aan je lichaam.
Wat is nu lekkerder dan om dit uit te luiden met een rabarber mojito. Ik gebruik hier alcoholvrije rum voor.

Ingrediƫnten:

500 gram rabarber
75 gram kokosbloesem suiker
100 ml rum
10 blaadjes munt
crushed ijs
imageBereiding:

500 gram rabarber door de sapcentrifuge, je hebt 300 gram sap nodig. Verwarm het sap met de suiker tot dat het is opgelost. Voeg munt toe en laat het afkoelen en de smaken intrekken, ongeveer 2 uur.
Schenk de vloeistof door een zeef, roer de rum er doorheen en serveer in een cocktailglas met crushed ijs.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *