Pompoenen soep met wortel en pastinaak

Er was in huize van Zon een halve pompoen over, en aangezien de heer des huizes in het buitenland zat. Was de keus voor soep snel gemaakt. Mijn wederhelft vind 1 keer soep per jaar voldoende, maar ik eet het graag iedere week, echt comfortfood. Er staat altijd wel soep in de vriezer en ik kom er doordeweeks prima de maaltijden mee door.

Ingredienten:

500 gram pompoen, schoongemaakt en in blokjes gesneden
1 pastinaak, geschild en in grove stukken
1 winterwortel, geschild en in grove stukken
2 theelepels Indiase kruiden: kardemom, komijnzaad, kerrie, zout, kaneel, koriander, nootmuskaat en kruidnagel
20 gram gember, geschild en grof gesneden
1 liter groentebouillon
2 sjalotjes, schoon en gesnipperd
2 teentjes knoflook, schoon en gesnipperd
100 ml room
zout
4 takjes tijm, alleen de blaadjes

Bereiding:

  • Breng de bouillon aan de kook met de pompoen, winterwortel, sjalotje, knoflookteentjes, gember, pastinaak en de kruiden en het zout erin.
  • Na 10 minuten als de pompoen gaar is mag de staafmixer erin, breng op smaak met de tijmblaadjes, zout en de room.

image

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *