Pompoen schijf op meatless monday

Af en toe een dagje geen vlees is helemaal niet erg, maar ik ben geen fan van alle vleesvervangers. Waarom moeten er dan opeens vegetarisch gehackt, bratwurst of kipstuckjes gegeten worden. Geen vlees zei ik, dus laat de namen ook maar achterwege.

 

 

 

Nodig:

  • kookpan
  • maatlepel set
  • citruspers

Ingrediënten voor 4 pompoen schijven en zoete aardappel met yoghurtsaus:

300 gram pompoen, gekookt
100 gram zoete aardappelen, gekookt
50 gram havermout
1/2 gram korianderblad, fijn gehakt
1 theelepel kurkuma
1 sjalotje, fijn gesneden
1 ei
olijfolie

Yoghurtsaus:

1 limoen, sap
2 eetlepels yoghurt, ik had Griekse yoghurt
1 eetlepel tahin
1 theelepel gerookte paprika
2 theelepels Rub Louisiana Cajun
1/2 gram korianderblad, fijn gehakt

Bereiding:
Prak de pompoen en aardappelen fijn, meng de overige ingrediënten door elkaar. Laat het 1 uur in de koelkast staan en verdeel het daarna in vieren en druk het plat tot het formaat van een hamburger. Bak de schijven om en om bruin in de olijfolie.

Meng de ingrediënten van de saus door elkaar en serveer de bij de Pompoenschijf.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Norbert schreef:

    Annemiek, ik ben het roerend eens met je mening over nepvlees. Geen vlees is geen vlees, dus ook niet doen alsof. Gewoon een mooi vegetarisch gerecht maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *