met passie voor smaak en streekproducten

Pompoen pizza

Pompoen pizza

Onder het kopje ‘wat maak je van 1 pompoen’ op mijn social media accounts heb ik uitgewerkt wat je van een pompoen kan maken. Het voorgerecht is de pompoensalade en het nagerecht pompoenijs. In het hier beschreven hoofdgerecht heb ik een pizza gemaakt met geraspte pompoen.

 

 

 

Nodig:

  • deegroller
  • bakplaat
  • bakpapier
  • vork

Ingrediënten voor 2 personen:

  • bodem
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 250 gram bloem +50 tot 100 gram op het aanrecht
  • 2 theelepels bakpoeder
  • zout

pizza

  • 250 gram tomatenblokjes (dit had ik uit pak)
  • 300 gram geraspte pompoen
  • 100 gram babyspinazie
  • 100 feta
  • 10 cherry tomaatjes
  • 150 gram garnalen
  • 1 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 3 eetlepels pittige chili olijfolie of een  andere olie die je lekker vindt

Bereiding:

  1. Meng de yoghurt met het bloem, bakmeel en wat zout. De overige bloem mag op het aanrecht en meng je erbij totdat je een soepel elastisch deeg hebt. Iedere keer denk ik weer ‘dat gaat niet lukken’, maar geloof me, het komt goed en dan heb je een prachtige bodem.
  2. Rol de bodem mooi dun uit en leg dit op het bakblik, maak een rand aan de buitenzijde prik er wat gaatjes in met een vork.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

  1. Begin met de tomatenblokjes op de bodem van de pizza, pompoen, babyspinazie, feta, cherrytomaten door de helft en de garnalen.
  2. Daar overheen mogen de kruiden en de olijfolie.
  3. De pizza mag 20 minuten de oven in.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *