met passie voor smaak en streekproducten

Pompoen hartige taart met mandarijn

Pompoen hartige taart met mandarijn

Pompoen is echt een veelzijdige groente, eigenlijk kan je er alle kanten mee op. Sinds ik hem ook rasp en rauw in de salade gebruik komt hij vaak op tafel hier. Gisteren heb ik er samen met knolselderij falafel van gemaakt. Maar goed deze keer dus hartige taart.

 

 

 

Nodig:

  • springvorm 24 cm
  • bakpapier
  • braadpan
  • koekenpan
  • mes
  • snijplank
  • boterkwastje
  • garde
  • kom

Ingrediënten:

  • 6 pakken bladerdeeg
  • olijfolie om vorm in te vetten en om in te bakken
  • 300 gram spekjes
  • pompoen, ongeveer 1400 gram
  • 1 ui
  • 2 teentjes  knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • peper
  • zout
  • tabasco
  • 2 mandarijnen, sap en rasp
  • 60 gram walnoten
  • 125 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 250 gram mozzarella

Bereiding:

  1. Laat de bladerdeeg ontdooien op het aanrecht en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
  2. Vet de springvorm in met olijfolie.
  3. Bak de spekjes uit in een koekenpan.
  4. Maak de pompoen schoon en rasp de pompoen.
  5. Verwarm wat olie in de braadpan en bak de pompoen.
  6. Snipper een ui en de knoflook en voeg dit bij de pompoen.
  7. Ook mag de paprika schoongemaakt worden en in repen gesneden, dit mag bij de pompoen.
  8. Voeg de ras el hanout, peper, zout een een scheutje tabasco toe.
  9. Rasp de mandarijn en pers hem uit, het sap en rasp mag bij de pompoen.
  10. In totaal mag de pompoen en overige ingrediënten zo’n 10 minuten in de pan bakken. Aan het einde mogen de grof gehakte walnoten erdoor.
  11. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  12. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en doe het pompoenmengsel erin.
  13. Meng de geklopte eieren door de room, en schenk dit over het pompoenmengsel, verdeel het over de taart.
  14. Als laatste mag de mozzarella in plakken erover en dan kan de taart 30 minuten in de oven.

 

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *