met passie voor smaak en streekproducten

Pindarotsjes met karamel en chocolade

Pindarotsjes met karamel en chocolade

Als er onverwachte visite in aantocht is, moet ik altijd goed zoeken wat ik bij de thee serveer. Deze keer vond ik ongezouten pinda’s, een open blikje gecondenseerde melk en chocolade. Dat werden dus pindarotsjes die ik eerst in de karamel doopte en daarna chocolade overheen goot. Ze vielen super goed in de smaak en de visite ging misselijk en vadsig vol (volgens mijn schoondochter) weg 🙂 Missie geslaagd, en ja, te veel eten is mij niet aan te rekenen.
img_0310Afgelopen maand mocht ik iemand van Tony’s Chocolonely ontmoeten en kijk wat ik in mijn handen heb 😉

Nodig:

  • kookpan
  • garde
  • bakplaat
  • bakpapier
  • kom en kookpan erop dat pan niet in het water raakt
  • 2 lepels

Ingrediënten:

  • 180 gram chocolade die je lekker vindt
  • 40 gram boter
  • 3 eetlepels bruine basterd suiker
  • 275 gram gecondenseerde melk
  • 150 gram ongezoute pinda’s, grof gehakt

Bereiding:

In dit geval had ik de oranje Tony’s met karamel en zeezout, omdat deze de karamel meer benadrukt. En hij staat op stip op nummer 1 van de Tony’s, zo lekker, crunchy en zout.
Smelt de chocolade au bain-marie, dat is met een kom op een pan met kokend water, de kom mag het kokende water niet raken. Smelt de chocolade in de kom.

Smelt de boter in een kookpan, voeg suiker en gecondenseerde melk toe, blijf goed roeren tot dat er karamel ontstaat. Bij deze manier van karamel maken moet je blijven roeren anders bakt het aan. Bij het karamel maken met suiker en water mag je juist niet meer roeren als het gaat koken, maar hier moet het dus wel.

Voeg de grof gehakte pinda’s bij de karamel en maak met 2 lepels rotsjes die je op het bakpapier neer legt.

De gesmolten chocolade kan over de rotsjes verdeeld worden en dan mag het bakblik even de koelkast in.

Tip: voeg wat sinaasappel of citroenrasp toe aan de chocolade.

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *