met passie voor smaak en streekproducten

Pancakes kerstontbijt met chocolade en Gluhwein

Pancakes kerstontbijt met chocolade en Gluhwein

Opeens had ik trek in kerst pancakes en dat met eigen gemaakte Gluhwein (alcoholvrij op de vroege ochtend 😉 en kerstchocolade van Tony’s Chocolonely.
En het is ook nog eens een makkelijk en snel recept.

 

 

 

Nodig:

  • 2 beslagkommen
  • koekenpan
  • pollepel
  • eventueel een ringvorm van 12 cm
  • mixer of garde
  • weegschaal
  • maatbeker
  • zeef

Ingrediënten:

  • 375 ml melk
  • 1 ei M
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 260 gram tarwemeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram kerstchocolade met gluwein of een andere smaak
  • olijfolie
  • 200 gram Gluwein
  • 2 blaadjes gelatine

Bereiding:

Meng de melk met het ei en het vanille extract.

Zeef de bloem, suiker en bakpoeder boven een kom, voeg nu het melkmengsel bij de bloem en mix het goed. Spatel er 50 gram grof gehakte chocolade door, de andere 50 gram is voor de garnering.

Verwarm wat olijfolie in een koekenpan, ik gebruik de springvorm ring als maat maar gewoon uit de losse hand en 2 per koekenpan is natuurlijk ook prima. Begin op hoog vuur de olie heet te laten worden en als de pancake erin zit mag het vuur zachter. Als de bovenkant bijna droog is mag de pancake omgedraaid worden.

Laat ondertussen de gluhwein warm worden, (zelf heb ik hem gelijkertijd gemaakt). Week de gelatine 5 minuten in koud water en roer dit door de hete gluhwein. Laat terugkoelen, bijvoorbeeld in de gootsteenbak gevuld met koud water.

Serveer de pancakes met gluhwein erover en de overgebleven chocolade.

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *