met passie voor smaak en streekproducten

Paastaart met alcoholvrije saffraan advocaat

Paastaart met alcoholvrije saffraan advocaat

Paastaart, nog nooit eerder heb ik zoveel werk gemaakt van Pasen. Eigenlijk moet ik zeggen, de twee weken voor Pasen, omdat ik de recepten op meerdere sites wil zetten.
Ik heb van de week voor het eerst alcoholvrije advocaat gemaakt, en daar moest natuurlijk een mooie bestemming voor komen. Vandaar deze mooie Paastaart, die ook nog eens met plantaardige rijstdrank is gemaakt. Diervrij is deze advocaat natuurlijk niet, want hoe maak je advocaat zonder eieren……

Ik heb deze taart voor 6 personen gemaakt in een vorm van 15 x 15 cm. Als je van het biscuitdeeg en de advocaat een dubbel recept maak past dit in een springvorm met een diameter van 24 cm.

Nodig:

  • taartvorm
  • garde/mixer of keukenmachine
  • bakpapier, voor de bodem van de vorm
  • weegschaal
  • maatlepel-set
  • spatel
  • zeef

Ingrediënten:

  • olijfolie om de taartvorm in te vetten
  • 3 eieren
  • 5 eetlepels heet water
  • 150 gram suiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • advocaat zonder alcohol
  • paaseitjes
  • cacaonibs, drops of vlokken

Bereiding:

  1. Vet de taartvorm in met olijfolie en doe op de bodem het bakpapier.
  2. Klop de eieren goed los en doe er dan heet water bij.
  3. Voeg de suiker toe en laat het geheel 10 minuten kloppen, dan is een mixer wel fijn.
  4. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  5. Als laatste het bakmeel zeven en door het eimengsel spatelen.
  6. Doe het beslag in de taartvorm en zet dit 30 minuten in de oven, prik er dan in met een sateprikker, hij is gaar als de prikker er schoon uitkomt, zoniet dan mag de taart nog 5 minuten en dan herhaal je het prikken weer. Zeker als je het dubbele aan deeg maakt voor een grote vorm is het belangrijk te prikken om te controleren of je deeg gaar is.
  7. Laat het biscuitdeeg afkoelen en snij de taart in 2 of 3 lagen. Ik doe dat met een broodmes.
  8. Smeer de lagen in met advocaat, leg ze weer op elkaar en besmeer de bovenkant en zijkanten met advocaat.
  9. Strooi de cacaonibs tegen de zijkanten en verdeel de paaseitjes op de taart. (Als je geen cacaonibs hebt kan je natuurlijk ook chocoladehagel gebruiken)

Vrolijk Pasen en geniet ervan!

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *