met passie voor smaak en streekproducten

Paas-eieren gehaktbrood

Paas-eieren gehaktbrood

Paasrecepten staan er niet zoveel op mijn site, op een Paas-tiramisu en recept van gevulde eieren die daarbij staan na dan. De hoogste tijd om hier verandering in te brengen, en naast een paasrecept is dit gehakt brood met varkensgehakt van een Bonte Bentheimer van Makblokweer gewoon erg lekker. Ook als het geen Pasen is natuurlijk.

 

 

Nodig:

  • oven
  • cake of broodvorm
  • kom
  • kookpanweegschaal
  • maatlepel-set
  • mes
  • snijplank

Ingrediënten:

  • olijfolie, om in te bakken en om de vorm mee in te vetten
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 tomaat, fijn gesneden
  • 1 cm gember, fijn gesneden
  • 900 gram gehakt
  • 50 gram walnoot, grof gehakt
  • 1 ei
  • 1 theelepel tabasco
  • 1 eetlepel worcestersauce
  • 1 gram tijm, de blaadjes
  • 1 gram oregano, de blaadjes fijn gehakt
  • peper
  • zout
    image
  • 50 gram zachte gedroogde mango, fijn gesneden (eat me)
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 3 hard gekookte eieren

image

Bereiding:

  1. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin zachtjes het ui, knoflook, tomaat en gember.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Meng het ui tomaat mengsel door het gehakt en voeg daarbij walnoot, ei, tabasco, worcestersauce, oregano, tijm en peper en zout naar smaak. Meng alles goed door elkaar heen.
  4. Doe de helft van het gehakt in de vorm, leg dan de 3 gekookte eieren in de lengt op het gehakt en dek af met de rest van het gehakt.
  5. Bak het gehaktbrood 1 uur en snij hem aan tafel in plakken.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *