met passie voor smaak en streekproducten

Paas broodbakjes voor het ontbijt of Paasbrunch

Paas broodbakjes voor het ontbijt of Paasbrunch

Een snel en simpel gerecht maar een groot resultaat dat bewondering afroept aan tafel.  Dat is dit recept dus. Ook ik kreeg veel complimenten terwijl wij het als lunch met een alcoholvrije bubbel nuttigden.

 

 

 

 

Nodig:

  • muffinvorm
  • deegroller
  • invet kwastje
  • vork
  • 4 kopjes of schaaltjes, er moet een eidooier inpassen

Ingrediënten:

  • 4 bruine boterhammen
  • 50 gram gesmolten boter
  • 4 langwerpige plakjes ontbijtspek
  • 3 eieren, gesplitst
  • 1 keer alleen het eigeel
  • 100 gram zalm, fijn gesneden
  • 2 theelepels mierikswortel
  • 5 gram bieslook, fijngesneden
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Snij van de boterhammen de korst af en rol er een paar keer met een deegroller overheen zodat ze wat platter worden.
  2. Smeer de 4 boterhammen in met boter en doe de boterkant naar beneden in de muffinvorm.
  3. Bekleed de binnenzijde van het brood-bakje met een plakje ontbijtspek.
  4. Splits de eieren en doe heel voorzichtig de eidooier in een kopje of schaaltje, even apart houden. Van 1 ei mag het eigeel weg.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Klop het eiwit los en klop de zalm, mierikswortel en bieslook erdoor. Bewaar een klein beetje bieslook om te garneren. Maak op smaak met wat peper en zout.
  7. Verdeel dit eiwitmengsel over de vier broodjes en doe daarna voorzichtig de eidooier erop.
  8. Zet het geheel 20 minuten in de oven, strooi het restje bieslook erover en geniet.

Succes vezekert met de Pasen of gewoon omdat je er trek in hebt. Ik ga het zeker vaker maken als ik gasten met de lunch heb.

 

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Geen Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pasen met tiramisu, gehaktbrood, advocaat en ontbijt - Culinair Westfriesland - […] Eierbroodbakjes Gevulde eieren Advocaat zonder alcohol en met saffraan Tiramisu met advocaat en bitterkoekjes […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *