Oreo cheesecake, zonder oven

De oppas van mijn kleinkinderen was ziek. Ik had niets belangrijks in mijn agenda zodat ik dinsdagochtend vroeg (5.30 uur) met het openbaar vervoer naar Apeldoorn ging.
image

Als ik op de kleinkinderen pas, duik ik meestal wel even de keuken in met  ze. Deze keer werd het een Oreo cheesecake die niet de oven in hoeft, en ik kan zeggen de koekjes moesten eerst geproefd worden voordat ik ze mocht gebruiken.
Ooit was Oreo cheesecake een vriendelijk doch dringend verzoek van mijn schoondochter, maar die moest wel de oven in. Binnenkort ga ik een special van Oreo gerechten maken.

Als ik in Apeldoorn de keuken in ga, houdt dat ook in dat ik geen camera, softbox, paraplu, statief of losse flitsers bij de hand heb, de foto’s zijn weer terug bij af, met de iPad. Maar dit gerecht is te lekker om niet te delen.

Nodig:

  • springvorm 24 cm
  • keukenmachine, mixer of staafmixer en zelfs met een garde gaat het prima (ook al moet ik wel zeggen dat ik wel merk dat mijn keukenmachine thuis goud waard is)
  • 2 kommen
  • bakpapier
  • vork
  • lepel
  • weegschaal
  • steelpan, voor de boter smelten

Ingrediënten:

  • olijfolie om de springvorm in te vetten.
  • 50 gram boter
  • 3 rollen Oreo koekjes, 154 gram per rol, 1 1/2 rol voor de bodem en 1 1/2 rol door het kaas/room mengsel
  • 500 ml slagroom
  • 400 gram roomkaas (mon chou)
  • 150 gram suiker
  • 1 limoen, sap
  • 1 pak oreo met witte chocolade 246 gram

Bereiding:

  1. Vet een springvorm van 24 cm in met op de bodem bakpapier.
  2. Smelt de boter.
  3. Maak alle rollen van de gewone Oreo fijn in een keukenmachine, met een vork of in een pedaalemmerzak doen en er met de deegroller overheen gaan.
  4. De helft, 231 gram mag met de gesmolten boter gemengd worden en op de bodem van de springvorm worden verdeelt, aan drukken met de bolle kant van de lepel die je af en toe nat maakt met koud water zodat het niet plakt.
    image
  5. Klop de slagroom lobbig, niet helemaal stijf omdat het straks nog gemengd moet worden met de roomkaas.
  6. Meng de roomkaas, suiker en limoensap goed door elkaar.
  7. Meng nu de roomkaas door de lobbige room tot een glad geheel.
  8. Meng de tweede helft van de Oreokoekjes door het roomkaas mengsel.
  9. Dit mengsel mag over de bodem worden verdeeld.
    image
  10. Hak de Oreokoekjes met witte chocolade grof en verdeel dit over de bovenkant.
  11. Ik kon niet wachten dus ik heb hem 1 uur in de vriezer gezet en 1 uur in de koelkast. Normaal is 3 uur in de koelkast stijf laten worden en dan serveren.image

You may also like...

6 reacties

  1. Annemiek schreef:

    Deze lijkt mij goddelijk lekker!

    • CWF schreef:

      Zie deze reactie nu pas, sorry. Hij is super lekker, zo lekker dat ik hem nu weer aan het maken ben, vandaar dat ik je reactie zie.

  2. Adema schreef:

    Op het plaatje staan eieren… die zitten er niet in toch?

    • CWF schreef:

      Klopt die zitten er niet in maar ik verander op het laatst nog wel eens iets. Ik had mijn camera niet mee naar Apeldoorn waar ik oppaste en heb zodoende geen klopende foto. Sorry voor de verwarring.

  3. Adema schreef:

    Sorry nog een keer… ik wil hem nu gaan maken, maar wat moet er met de tweede helft van de rollen koekjes? Door de roomkaas doen? Staat niet in het recept…

    • CWF schreef:

      Ja mag door de roomkaas, sorry heel slordig geschreven. Fijn dat je het aangeeft, ik beloof: de taart maakt alle hindernissen goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *