met passie voor smaak en streekproducten

Ontbijtkoek met karnemelk, mango en notenmix

Ontbijtkoek met karnemelk, mango en notenmix

Soms heb ik trek in wat lekkers bij mijn dagelijkse 2 liter thee, vandaag was dat deze ontbijtkoek. Ik zorg dat ik altijd iets verantwoord in huis heb zodat ik niet naar koek of snoep grijp. Nu is dat laatste niet zo moeilijk op chocolade na heb ik dat niet in huis.

Nodig:

cake of broodbakblik, ik had er een van 26 x 11 en 7 1/2 cm hoog
oven
satéprikker
weegschaal
maatbeker
maatlepel set
keukenmachine of mixer of een garde

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 250 gram havermout
  • 250 gram roggebloem of volkoren tarwemeel, gezeefd
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 theelepels koek/speculaas kruiden
  • 11 gram bakpoeder
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 75 gram zachte mango van eat me of pruimen, vijgen, abrikozen net wat je lekker vindt
  • 10 gram geraspte kokos
  • 500 ml karnemelk
  • 150gram notenmix met pistache, amandel en pecannoot, gezouten
    image

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden, boven en omder warmte.
  2. Vet het bakblik in met olijfolie (of boter)
  3. Meng de havermout, tarwemeel, zout, kaneel, speculaaskruiden, bakpoeder, gembersiroop, mango en kokos in een kom.
  4. Meng de karnemelk er al roerend doorheen.
  5. Begin met de notenmix in de bakvorm te leggen, daarover heen schenk je het deeg.
  6. Hij mag nu 1 uur in de oven, prik erin met een sateprikker, als de ontbijtkoek gaar is blijft de prikker schoon, zoniet dan nog even de oven in.

Bewaar hem in plasticfolie in de koelkast, dan blijft hij langer smeuïg.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *