Meergranen wraps met gehakt en pikante avocadosaus

Tips

“Echte” feta-φέτα  is gemaakt van schapenmelk, eventueel aangevuld met geitenmelk. Het behoort tot de familie van de witte kazen. In de supermarkt zie je ook wel feta van koemelk gemaakt maar dat is echt heel anders van smaak. Zelf heb ik de mazzel dat de schapen boerderij waar ik veel kom het maakt. Misschien hebben jullie deze ook wel in de omgeving.

 

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 ui 0,5 1 1,5 2 stuks
2 punt paprika 0,5 1 1,5 2 stuks
3 gehakt 150 300 450 600 gram
4 champignons 125 250 375 500 gram
5 tomaat 0,5 1 1,5 2 stuks
6 paprikapoeder, 1 2 3 4 theelepel
7 chilipoeder, is voor wrapvulling en saus 2 4 6 8 theelepel
8 avocado 0,5 1 1,5 2 stuks
9 sla 100 200 300 400 gram
10 granaatappelpitten 30 60 90 120 gram
11 feta 50 100 150 200 gram
12 crème fraîche 70 140 210 280 gram
13 komijnpoeder 0,5 0,5 1 1 theelepel

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

Benodigd keukengerei

  1. houtenlepel
  2. snijplank
  3. mes
  4. koekenpan

Bereiding

  1. Snipper de ui, snij de paprika zonder het zaad in blokjes en verhit de olijfolie. Bak de ui en paprika aan en voeg daarna het gehakt toe wat rul gebakken mag worden.
  2. Snij de champignons in plakjes en de tomaat in blokjes, voeg dit bij het gehaktmengsel.
  3. Voeg peper en zout toe, chilipoeder en pikante paprika. Roer het geheel goed door en voeg dat de champignon plakjes toe.
  4. Verwarm de wraps in een oven van 200 graden en leg ze per stuk 2 minuten erin, meerder tegelijk kan prima gewoon op het rooster.
  5. Saus maken, knijp de knoflook boven de crème fraîche uit, voeg de chilipoeder, komijn en pikante paprikapoeder  toe  en roer goed door. Snij de avocado door in de lengte, draai om de pit zodat deze los zit, verwijder de pit en schep met een lepel de avocado uit. Meng dit met een vork of staafmixer goed door de saus.

Serveer de wrap met sla, gehaktmengsel, tomaat, feta, granaatappelpitten en de avocadosaus.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *