met passie voor smaak en streekproducten

Marokkaanse borrelnootjes van kikkererwten

Marokkaanse borrelnootjes van kikkererwten

Een recept ga ik het niet noemen, vernieuwend ook niet, maar wel heel erg lekker!
Nu ik mijn levensstijl met eten nog strenger heb gemaakt zoek ik gezonde snacks die toch lekker zijn.
Er was stiekem weer 6 kilo aan in 1 maand tijd en mijn pillen redden het zelfs om je 2 x 25 kilo in 2 maanden aan te laten komen. Ik heb dit bij mensen zien gebeuren met mijn medicijnen, zonder dat ze hun eet-stijl veranderde.
En heb ik dan zo ongezond geleeft, nee niet eens. Maar “normaal” lukt dus niet, je moet extreem om te winnen, en daar ga ik voor!! Deze ‘borrelnoten’ hebben minder dan 1/3 van de calorieën die normale borrelnoten hebben!

Nodig:

  • oven
  • bakplaat
  • bakpapier
  • zeef
  • kom
  • vergiet
  • lepel

Ingrediënten:

  • blik met 400 gram kikkererwten=265 gram uitlekgewicht
  • 1 1/2 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 2 theelepels ras el hanout, of andere kruiden die je lekker vindt en in huis hebt
  • zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Gooi het blik kikkererwten leeg in het vergiet.
  3. Doe het bakpapier op de bakplaat en verdeel de kikkererwten erover.
  4. Roer de kruiden door de kokosolie en meng dit met de kikkererwten. Strooi er ruim zout overheen.
  5. Het geheel mag 30 minuten de oven in, roer het om de 10 minuten en pas op dat het niet te hard gaat. Als ze eerdermooi bruin en krokant zijn mogen ze er uit.
  6. Zonodig nog wat zout erover.
  7. Schenk iets lekkers in, in mijn geval alcoholvrije rode wijn en geniet van de gezonde versie van de borrelnootjes.

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *