met passie voor smaak en streekproducten

Maaltijdsalade met rauwe ham, geitenkaas en watermeloen

Maaltijdsalade met rauwe ham, geitenkaas en watermeloen

Tips

Vroeger dachten de Egyptenaren dat de granaatappelsap een levenselixer was waar je onsterfelijk door werd. Helaas bleek dat niet zo te zijn, wel is het gezond doordat het veel kalium en vitamine bevat.

De granaatappelbomen groeien rond de Middellandse Zee en in het Midden-Oosten en andere subtropische gebieden..

 

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 sla 125 250 375 500 gram
2 cherrytomaten 25 50 75 100 gram
3 olijven 12,5 25 37,5 50 gram
4 watermeloen 125 250 375 500 gram
5 granaatappelpitten 20 40 60 80 gram
6 walnoten 12,5 25 37,5 50 gram
7 rauwe ham 25 50 75 100 gram
8 zachte geitenkaas 37,5 75 112,5 150 gram
9 munt 1 2 3 4 gram
10 balsamicoazijn 1 2 3 4 eetlepels
11 brood

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie

image

Benodigd keukengerei

  1. slaschaal en couvert
  2. snijplank
  3. mes

Bereiding

  1. Snij de sla, schil de watermeloen en snij deze in blokjes, snij de tomaten door de midden.
  2. De ham mag fijn gesneden worden, de walnoot grof gehakt en de geitenkaas in blokjes.
  3. Munt mag fijn gesneden worden en dan kan alles in de slaschaal. Meng hier de olijven en granaatappelpitten doorheen.
  4. Maak de dressing door de olijfolie voorzichtig door de balsamicoazijn te kloppen. Eerst 10 druppels en meteen kloppen daarna kunnen het scheutjes zijn.
  5. Serveer het met brood en eventueel roomboter of kruidenboter. Kruidenboter maak je makkelijk zelf door middel van verse of gedroogde kruiden, peper, zout en een teentje knoflook

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *