met passie voor smaak en streekproducten

Longhaas met chimichurri saus

Longhaas met chimichurri saus

Tips

Kijk naar de spiervezels van het vlees voordat je het gaat snijden. Leg het vlees voor je neer op een snijplank. Lopen de ‘groeven’ in het vlees horizontaal van links naar rechts, dan snijd jij verticaal. En andersom. Kortom: altijd haaks op de draad snijden. Door haaks op de draad te snijden, snij je ook alle zenen door en wordt je vlees malser en krijgt een mooiere structuur.

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 krieltjes met of zonder schil 175 350 525 700 gram
2 longhaas 150 300 450 600 gram
3 rucola 75 150 225 300 gram
4 limoen 0,5 1 1,5 2 stuks
5 balsamico 1 2 3 4 eetlepel
6 rode wijnazijn 30 60 90 120 gram
7 knoflook 1 2 3 4 teentjes
8 sjalotje 0,5 1 1,5 2 stuks
9 chilipeper 1 2 3 4 theelepel
10 gedroogde oregano 0,5 1 1,5 2 eetlepel
11 olijfolie 35 70 105 140 gram
12 koriander 4 8 12 16 gram
13 peterselie 4 8 12 16 gram
14 chili vlokken, naar smaak toevoegen 0,5 1 1,5 2 eetlepel

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

Benodigd keukengerei

  1. 2 koekenpannen
  2. kom
  3. garde
  4. slakom
  5. snijplank
  6. mes
  7. weegschaal

Bereiding

  1. Verwarm wat olijfolie in de koekenpan en bak hierin de krieltjes 20 minuten.
  2. Maak ondertussen de Chimichurri saus, Doe de azijn en olijfolie in een kom en roer goed door, snipper sjalotje, knoflook, hak de blaadjes van de peterselie en koriander fijn, dan mogen ze in de olijfolie samen met het zout, chilipoeder, oregano en dan proeven en zo nodig chili vlokken toevoegen.
  3. Maak de dressing voor de salade met 3 delen olijfolie en 1 deel balsamicoazijn en meng dit door de salade.
  4. Verwarm olijfolie in de andere koekenpan en strooi peper en zout over het vlees. Bak het vlees 6 minuten om en om voor rood vlees en als je het vlees rosé wil 8/9 minuten. Langer zou ik het niet bakken, snij de limoen door de midden en bak ze op de snijkant mee met het vlees.
  5. Snij het vlees (haaks op de draad) in plakken, serveer het vlees met de Argentijnse Chimichurri saus.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *