met passie voor smaak en streekproducten

Linzensoep met lamsworst

Linzensoep met lamsworst

Weetje

Lens culinaris oftewel linze is een bekende peulvrucht, die al voor onze jaartelling op grote schaal verbouwd werd. De eigenlijke linze is het zaad van de plant, dat gedroogd wordt verhandeld, in verscheidene kleuren en groottes. Linzen hebben veel warmte nodig, zodat in Nederland dit gewas meestal in de glastuinbouw of onder een tunnel verbouwd wordt.

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 groene linzen 50 100 150 200 gram
2 water 0,5 1 1,5 2 liter
3 runderbouillon blokjes 1 2 3 4 stuks
4 rode ui 0,25 0,5 0,75 1 stuks
5 knoflook 0,75 1,5 2,25 3 teentjes
6 winterwortel 0,25 0,5 0,75 1 stuks
7 bleekselderij 0,75 1,5 2,25 3 stengels
8 courgette 0,25 0,5 0,75 1 stuks
9 tomaten 0,75 1,5 2,25 3 stuks
10 tomatenpuree 20 40 60 80 gram
11 oregano 0,25 0,5 0,75 1 eetlepel
12 tijm 0,75 1,5 2,25 3 takjes
13 lams-chipolataworstjes 75 150 225 300 gram
14 brood

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

Benodigd keukengerei

  1. grote kookpan
  2. houtenlepel
  3. staafmixer of zeef
  4. snijplank
  5. mes

Bereiding

  1. Verwarm het water met de bouillonblokjes en de linzen in een grote kookpan.
  2. Snipper het ui en knoflook en voeg dit bij de linzen.
  3. Schil de winterwortel en snij deze met de bleekselderij, courgette en de tomaat en voeg ook bij de soep.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en laat de soep in totaal vanaf de linzen er in zitten 25 minuten koken.
  5. Nu mag de staafmixer erin, niet te lang want er mag iets structuur overblijven.
  6. Voeg de tijmblaadjes, de oregano en flink wat peper en zout toe.
  7. Snij de lams worstjes in ongeveer 2 cm en laat deze in 8 minuten gaar worden in de soep.
  8. Serveer de soep met brood.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *