Lasagne met verse knoflook van Biesheuvel en aubergine

Biesheuvel Knoflook uit Slootdorp is een familie bedrijf dat al 2o jaar lang verse knoflook teelt. Ze zijn gespecialiseerd  in de teelt, bewaring en verwerking van verse knoflook.

Ze produceren potjes ‘verse knoflook’, volgens de beschrijving heeft een theelepel  in een gerecht hetzelfde effect als 2 teentjes knoflook. Wellicht is dat wat overdreven, in dit gerecht heb ik 2 eetlepels gebruikt en dat is prima.

Kenmerken van gehakte verse knoflook:

-puur en natuurlijk van smaak
-gemakkelijk in de keuken te gebruiken en in een potje goed afsluitbaar
-na gebruik nauwelijks geur uit de mond
-door toevoeging van citroensap en zeezout lang houdbaar

Net op de markt is ‘verse knoflook met kruiden’ en deze heb ik gebruikt in een lasagne van bechamelsaus en aubergine.

Ingrediënten:

10 gedroogde lasagne vellen, afhankelijk van de schaal die je gebruik

500 ml melk
60 gram Speltmeel of bloem
50 gram boter
peper en zout
2 theelepels nootmuskaat

1 ui, gesnipperd
1 rode peper, zonder zaad, fijn gesneden
8 gram tijm, de blaadjes ervan
200 gram tomaat, fijn gesneden
600 gram aubergine, in plakken gesneden, ik had ze uit eigen tuin
2 eetlepels verse knoflook met kruiden
175 gram geraspte schapenkaas (Wezenspyk Texel)
2 eetlepels verse knoflook met kruiden
zout en peper
olijfolie om in te bakken en de schaal mee in te vetten.
imageBereiding:

We beginnen met de bechamelsaus, smelt de boter, voeg de bloem al roerend toe en laat het in 3 minuten zachtjes gaar worden. Voeg daarna langzaam af en toe wat melk toe en roer het weer door, als de melk opgenomen is pas de volgende scheut. Als de melk er bij zit nog 2 minuten zachtjes koken en op smaak brengen met peper, nootmuskaat en zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verwarm wat olijfolie in een braadpan en bak hier de ui, courgette, rode peper en tomaat in. Voeg aan het einde de tijm toe en maak op smaak met peper en zout.

Vet de ovenschaal in en begin met een laagje bechamelsaus, lasagne vellen, 1 eetlepel knoflook verdelen, groente. Weer lasagne, 1 eetlepel knoflook, groente, lasagne en als laatste het restje bechamelsaus en daarop de kaas verdelen.

Het geheel 30 minuten in de oven zetten.
Buon appetito

 

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *