met passie voor smaak en streekproducten

Lamsrack met aardappel bloemkool schotel

Lamsrack met aardappel bloemkool schotel

Weetje/Tip

Lamsrack is een stuk vlees afkomstig van een lam. Om aangemerkt te kunnen worden als lam, mag een schaap maximaal n jaar oud zijn. Het vlees van de lamsrack wordt bij het lam weggesneden bij de rug. Vandaar dat het ook die kenmerkende botjes (ribbetjes) heeft.

 

 

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 roomboter 1 1 1 1 eetlepel
2 Lamsrack 150 300 450 600 gram
3 tijmblaadjes 2 4 6 8 takjes
4 honing 0,25 0,5 0,75 1 eetlepel
5 bloemkool, schoon 150 300 450 600 gram
6 krieltjes in schil 75 150 225 300 gram
7 courgette 0,25 0,5 0,75 1 stuks
8 ui 0,25 0,5 0,75 1 stuks
9 knoflook 0,5 1 1,5 2 teentjes
10 oregano 0,25 0,5 0,75 1 eetlepel
11 belegen geitenkaas 25 50 75 100 gram

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

Benodigd keukengerei

  1. maatlepelring
  2. kookpan
  3. koekenpan
  4. ovenschaal

Bereiding

  1. Maak de bloemkool schoon en zet met de krieltje op met een bodem water. 15 minuten koken, afgieten en even laten staan.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Strooi peper en zout op de lamsrack en bak deze in 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel roomboter om en om bruin.
  4. Meng in de ovenschaal de honing, de helft van de tijmblaadjes en een scheutje olijfolie. Als de lamsrack om en om gebakken is mag deze in de ovenschaal en 15 tot 20 minuten de oven in om het vlees rosé te bakken. Schep af en toe het vocht onder uit de ovenschaal er overheen, 1 of 2 keer.
  5. Bak nu de in blokjes gesneden bloemkool, krieltjes en courgette, samen met de gesnipperde ui en knoflook in het vet van de lamsrack. De tijm en de oregano mag hierbij. Bak dit totdat de courgette gaar is, ongeveer 10 minuten.
  6. Als laatste mag de geitenkaas door de bloemkool schotel, serveer de lamsrack op de bloemkoolschotel.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *