met passie voor smaak en streekproducten

Kokos cupcakes met een kokos topping

Kokos cupcakes met een kokos topping

Werken met eetbare bloemen stond nog op mijn lijstje, gewoon omdat het mooi is. Hieronder een paar foto’s met wat ik er meegedaan heb.
img_6061 img_6107Nodig:

  • muffin vorm 12 stuks
  • spuitzak
  • mixer of keukenmachine
  • zeef

Ingrediënten voor 12 cupcakes:

  • olijfolie om de vorm in te vetten
  • 175 gram boter, op kamertemperatuur
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 1/2 limoen, sap, bewaar de rasp voor de garnering
  • 1 citroen, sap en rasp
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 gram tarwemeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram geraspte kokos
  • 125 ml kokosmelk

Voor de kokos topping:

  • 250 gram roomkaas
  • 50 gram boter
  • 200 gram poedersuiker
  • 1/2 limoen, sap en rasp
  • 75 ml kokosmelk

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvorm in met wat olijfolie.
  2. Meng de boter met suiker, eieren en het limoen sap, citroensap en rasp en het zout.
  3. Zeef het meel en bakpoeder erboven en meng dit met de kokosrasp en melk tot een mooi glad deeg.
  4. Verdeel het deeg in de vorm.
  5. Dit mag 20 minuten in de oven, prik er dan met een sateprikker in, komt deze er droog uit dan is hij gaar, laat afkoelen in de vorm en haal ze er daarna uit.
  6. Maak de topping door de roomkaas met de boter los te kloppen, poedersuiker erbij en het sap van 1/2 limoen en rasp van een 1/2 limoen. Als laatste mag de kokosmelk erdoor geklopt worden.
  7. Doe het mengel in een spuitzak en spuit dit over de cupcakes.
  8. Als laatste mag er limoenrasp over en eventueel eetbare bloemen.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *