met passie voor smaak en streekproducten

Knolselderij en bloemkool couscous

Knolselderij en bloemkool couscous

Een of twee keer in de week open ik mijn koelkasten en maak een gerecht met wat ik daar vind. Deze keer was de knolselderij van Boer Ted en een bloemkool van Theo en Hans Vlaar uit Andijk de basis. Dan is het even denken en kom ik voor deze keer op een couscous. Een foodprocessor is bij dit recept eigenlijk een must, dan blijft het korrelig en krijgt het een couscous structuur, gebruik je een staafmixer dan wordt het een glad mengsel.
Nodig:

  • foodprocessor
  • braadpan
  • houtenlepel
  • snijplank
  • mes
  • weegschaal
  • maatlepel-set

Ingredi├źnten voor 2 personen:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 125 gram spekjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ongeveer 770 gram knolselderij
  • ongeveer 800 gram bloemkool
  • 1 tak rozemarijn
  • 5 cherrytomaatjes
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes
  • 2 theelepels fenegriekzaad
  • 2 theelepels garam massal
  • peper
  • zout
  • 100 gram olijven

Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan en voeg de spekjes toe, laat deze 5 minuten zachtjes bakken.
  2. Snipper een ui en een teentje knoflook en voeg dit bij de spekjes.
  3. Maak de de groente schoon: knolselderij schillen en bij de bloemkool het blad eraf en roosjes snijden.
  4. Stop de knolselderij, bloemkool en de blaadjes van een tak rozemarijn in de foodprocessor en maak het fijn totdat het een couscous structuur heeft, korrelig.
  5. Voeg de knolselderij en bloemkool couscous bij de spekjes.
  6. Snij de cherrytomaatjes in twee├źn, snij de zongedroogde tomaatjes fijn en voeg toe aan de couscous.
  7. Als laatste mogen de fenegriek, garam massala, peper, zout en olijven toegevoegd worden.
  8. Laat het geheel 10 minuten bakken zodat de knolselderij en bloemkool gaar zijn.

 

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *