met passie voor smaak en streekproducten

Kippengehakt burger met pitabrood

Kippengehakt burger met pitabrood

Weetje

Veel mensen denken dat de hamburger uit de Duitse plaats Hamburg komt, maar de oorsprong ligt in Amerika. Wel is het door Europese immigranten die uit Hamburg naar Amerika vertrokken meegenomen. Ze zagen de frikandel, gehakt, ui en brood en hebben er een snelle versie gemaakt, de hamburger.

 

 

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 aardappelen 150 300 450 600 gram
2 kipgehakt 150 300 450 3 gram
3 piri piri kruiden 1 2 3 4 gram
4 ui 0,25 0,5 0,75 1 stuks
5 paprika 0,25 0,5 0,75 1 stuks
6 spelt pitabroodjes 1 2 3 4 stuks
7 yoghurt 2 4 6 8 eetlepel
8 komkommer 0,125 0,25 0,375 0,5 stuks
9 tomaten 1 2 3 4 stuks
10 sla 150 300 450 600 gram
11 balsamicoazijn 0,5 1 1,5 2 eetlepel

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

image

Benodigd keukengerei

  1. rasp
  2. kookpan
  3. 2 koekenpannen

Bereiding

  1. Was de aardappelen en snij ze in vieren, zet ze op het vuur met een bodem water en wat zout. Als ze koken mogen ze nog 10 minuten tegen de kook aangehouden worden. Giet ze af en doe wat olijfolie in de koekenpan, bak hier de aardappelen in.
  2. Meng het gehakt met de piri piri kruiden en wat peper en zout. Maak er balletjes van 150 gram van en druk deze plat tot een hamburger. Verhit wat olijfolie in de andere koekenpan en bak hierin de hamburgers 10 minuten.
  3. Snij de paprika en ui en bak deze heel even mee naast de hamburgers.
  4. De pitabroodjes kunnen warm gemaakt worden in de broodrooster of in de oven.
  5. Rasp de komkommer en meng deze met de yoghurt, iets olijfolie en peper en zout.
  6. Snij de tomaat in plakjes.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *