met passie voor smaak en streekproducten

Kerstgranola

Kerstgranola

Al een tijdje liep ik met het idee om een kerstgranola te maken, maar was er nog niet uit met welke ingrediënten. Ik denk dat het gelukt is om een geweldige kerstgranola te maken, ook mede doordat ik net gluhwein had gemaakt. Het is echt de allerlekkerste granola die ik gemaakt heb, voorlopig sla ik geen ontbijt meer over.

 

 

Nodig:

  • snijplank
  • mes
  • bakplaat
  • bakpapier
  • lepel

Ingrediënten:

  • 200 gram havermout
  • 100 gram Spelt quinoa (uit NL van Lola Quinoa)
  • 100 gram verse cranberry’s
  • 1 sinaasappel het sap en de rasp
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepels kardemom
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 100 ml Gluhwein
  • 3 eetlepels honing
  • 4 kerst zuurstokjes
  • 1 kerstchocolade 180 gram van Tony’s Chocolonely met Gluhwein of een andere smaak

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg het bakpapier op de bakplaat en strooi hier de havermout, quinoa, cranberry’s, sinaasappelsap en rasp, kaneel, kardemom, kruidnagelpoeder en de Gluhwein op roer het goed door en verdeel het op de bakplaat.
  3. Zet het 20 minuten in de oven en roer het na 10 minuten nogmaals goed om.
  4. Hak de zuurstokken fijn, of doe dit met een keukenmachine, ze zijn behoorlijk hard, en als laatste hak je de chocolade grof.
  5. Laat de granola goed afkoelen voordat je de honing erdoor mengt, dit om het zure van de cranberry’s op te heffen, en roer de chocolade en zuurstok erdoor.

Geniet ervan bij het ontbijt!

 

 

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *