met passie voor smaak en streekproducten

Ik zag wel hoe je naar mij cake! Bananencake met speculaaskruiden

Ik zag wel hoe je naar mij cake! Bananencake met speculaaskruiden

De spreuk had ik al een tijdje, maar ik moest om deze te gebruiken wel eerst een cake bakken. Dat werd dus een bananencake met pecannoten en cranberry’s. Voor het laatste is het seizoen weer begonnen en er liggen al drie zakken in de vriezer. Aan het einde van het cranberry seizoen stouw ik de vriezer er mee vol. Zalig en gezond, dan heb je echt geen goji bessen nodig.

 

Nodig:

  • cakeblik van ongeveer 11×26 cm
  • weegschaal
  • maatlepel set
  • oven
  • bakpapier
  • spatel
  • sateprikker

Ingrediënten:

  • olijfolie om de vorm in te vetten
  • 3 rijpe bananen
  • 100 gram volkoren tarwemeel
  • 80 gram havermout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 eieren
  • 2 theelepels vanille extract
  • 50 gram gezouten pecannoten
  • 50 gram cranberry’s

imageBereiding:

  1. Vet het cakeblik in met olijfolie, leg op de bodem bakpapier en vet dit ook in.
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng op de pecannoten en cranberry’s na alles in de keukenmachine, met een mixer of met de hand.
  3. Spatel de cranberry’s en pecannoten door het beslag en doe het beslag in het cakeblik.
  4. Zet de cake voor 40 minuten in de oven en prik er dan in met de sateprikker. Als deze er schoon uitkomt is de cake gaar, anders nog 5 erin en het prikken herhalen.

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *