met passie voor smaak en streekproducten

Pizza Calzone voor 2 personen

Pizza Calzone voor 2 personen

Dit recept maakte ik in Frankrijk, ik had nog wat mooie Franse geitenkaas in de koelkast. Omdat het sterke geitenkaas is gebruik ik voor mijn wederhelft mozzarella. Ik maak eerst een basis saus voor op de bodem, daarna de kaas erover en dan dicht vouwen.

 

 

 

Benodigde keukengerei:

  • Bakblik
  • bakpapier
  • Kwastje
  • snijplank
  • mes
  • deegroller
  • koekenpan

Ingredi├źnten:

  • boter
  • 400 gram speltmeel/bloem
  • 350 gram Griekse yoghurt
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 300 gram tomaten, grof gesneden
  • 1 courgette, grof gesneden
  • 1 glas rode wijn
  • 3 takken tijm, de blaadjes
  • 4 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • peper en zout
  • 12 gram balsilicum, grof gesneden
  • 230 gram geitenkaas, dit hoeft niet 1 soort te zijn bijvoorbeeld blauw en vers
  • 200 gram mozzarella
  • 1 eidooier

imageBereiding:

  1. Smelt wat boter in een koekenpan, bak hierin de ui, tomaat, courgette en knoflook aan. Blus het af met een glas rode wijn en laat het goed inkoken. Vlak voor het einde de basilicum er bij, nu mag het in een maatbeker en dan de staafmixer er doorheen. Het moet fijn zijn, niet helemaal glad.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Doe het bakpoeder en de yoghurt bij het meel en roer dit met een lepel goed door, als het een geheel is mag het met de hand goed gekneed worden, het is een soepel deeg.
  4. Verdeel het deeg in twee├źn en rol het rond en zo dun mogelijk uit. De saus mag er over worden verdeeld.
  5. Je kunt natuurlijk 2 verschillende calzones maken, in de ene had ik geitenkaas en in de ander mozzarella. Gebruik gewoon de kaas die je lekker vindt.
  6. Het deeg dubbelvouwen, bij de randen met een vork de pizza dicht drukken. Het ei loskloppen en met een kwastje de beide pizza’s in smeren met ei.
  7. De pizza’s mogen op bakpapier naast elkaar voor 30 minuten in de oven.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *