Pasta met tomatensaus en wodka

Toen ik voor het eerst van de combinatie pasta en wodka hoorde had ik iets van ‘wodka?’. Toch wilde ik het proberen, wodka heeft weinig smaak, geen geur en geen kleur. Toch bestaat deze saus al eeuwen, en de wodka geeft de tomaten een boost zeggen ze.

Ingrediënten:

500 gram volkoren spaghetti
5 grote trostomaten, ontveld en in stukjes
70 gram tomatenpuree
2 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
100 gram geschaafde Parmezaanse kaas
100 gram prosciutto, fijn gesneden
1 theelepel chilivlokken
2 eetlepels fijn gehakte peterselie
1 eetlepel rozemarijn, fijn gehakt
7 grote bladeren basilicum, fijn gehakt
zout/peper
olijfolie
250 ml kookroom
140 ml wodka
1 eetlepel gedroogde dragon

Bereiding:

Verwarm wat olie in een hapjes of braadpan, fruit de ui hierin en voeg na 5 minuten de knoflook erbij. Voeg de tomaten, peper en zout, en de peterselie, rozemarijn, dragon en wodka toe. Laat dit 15 minuten zachtjes trekken.
Zet ondertussen volgens de gebruiksaanwijzing de spaghetti op.
Voeg de tomatenpuree en de chilivlokken toe. Als de pan van het vuur af is, kan de prosciutto, basilicum en Parmezaanse kaas worden toegevoegd.

Klopt het dat wodka de tomaten anders maakt? Ja, het klopt het ruikt anders tijdens de bereiding maar ook de smaak is beter. We kunnen moeilijk verwoorden wat het dan is, dus zeker een keer proberen. Doe ik het nu altijd, nee wat het blijft kostbaar die wodka.

image

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *