Mediterrane rundvleesschotel

Vandaag nog een keer een stoofschotel en dan neem ik afscheid van de winterkost. Eind deze week wil ik richting de lente gaan koken. zoals salade’s en met producten die binnen de omringdijk groeien of gemaakt worden. Meteen een goede voorbereiding op RestaurantDay op 17 mei.

 

Ingrediënten:

500 gram riblappen of magere runderlappen in grove stukken
3 eetlepels olijfolie
2 grote uien, gesnipperd
3 tenen knoflook in plakjes
1 eetlepel gedoogde Provençaalse kruiden
1 tak rozemarijn en 4 takjes tijm met een (rollade) touwtje bij elkaar gebonden
100 ml rode wijn
200 ml runderbouillon
4 tomaten in stukken
2 courgette in plakken
150 gram gemengde olijven
peper,m zout, tabasco en worcestersauce

Bereiding:

Bestrooi de runderlappen met peper, zout, tabasco en worcestersauce en bak het rondom bruin in een braadpan met hete olijfolie. Bak de ui, knoflook en de gedroogde kruiden even mee. Schenk de rode wijn en de bouillon erbij en leg hier boven op de verse kruiden. Stoof het vlees 2 uur met het deksel op de pan op een heel zacht vuur (met een vlamverdeler)
Voeg dan de tomaten, courgettes en olijven toe. Stoof het geheel nog 30-45 minuten.
Serveer met rijst,  pasta of brood en een frisse salade.

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *