Kikkererwtenburgers met eigengemaakte BBQsaus

De gedroogde kikkererwt is veel smaakvoller als de kikkererwten uit blik of pot. Gedroogde kikkererwten zijn ook lang houdbaar, alleen kun je ze na verwerking het beste binnen 48 uur consumeren. De gedroogde kikkererwten worden meestal zo’n acht uur geweekt voordat ze gekookt worden. In dit geval worden de kikkererwten niet gekookt.

Nodig:

  • kookpan met deksel
  • grillpan
  • keukenmachine, foodprocessor
  • weegschaal

Ingrediënten:

  • 110 gram kikkererwten, minimaal 8 uur geweekt in een pan met deksel
  • 1 maiskorf, 15 minuten gekookt, mais eraf snijden
  • 6 gram koriander, en wat bladjes grof gehakt voor op de burger
  • 3 eetlepels kikkererwtenmeel
  • 1 1/2 theelpel ras el hanout
  • rasp van 1 limoen
  • peper en zout
  • olijfolie
  • BBQ saus
    image

Bereiding:

  1. Meng de ongekookte kikkererwten, mais, koriander, kikkererwtenmeel, ras el hanout, rasp van een limoen  en peper en zout in een foodprocessor.
  2. Maak van het mengsel 2 burgers en bak ze in een grillpan met wat olijfolie om en om bruin.

Lekker met wat sla, koriander en BBQ saus op een broodje.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *