Indiase pompoen, chapati en salade

Een complete Vegetarische Indiase maaltijd leek mij wel wat voor de gasten die ik had. Begin met het deeg van de Chapati, en als dat rusten moet kan de pompoenschotel op. Dit moet 30 minuten opstaan, in die tussentijd kunnen de Chapatis gebakken worden en de salade gemaakt worden.

Indiase pompoen

IMG_6463

Ingrediënten:

ong. 1 kilo pompoen (ik had 700 gram na schoonmaken), schillen en pitten verwijderen, in blokjes gesneden
3 uien, fijn gesnipperd
5 teentjes knoflook, fijngesneden
2/4 theelepel kurkuma
1/4 theelepel komijn zaadjes
3/4 theelepel fenegriek zaadjes
2/4 theelepel suiker
3/4 theelepel chilipoeder
1 mango, geschild en in stukjes van de pit gesneden
2 eetlepels olijfolie
zout naar smaak
4 theelepels gedroogde chilivlokken, of naar smaak
kopje water

Bereiding:

Verwarm de olie in een hapjes of braadpan, voeg de komijn en de fenegriek zaad toe. Zodra het niet meer spettert de rode chilivlokken toevoegen.
Daarna de knoflook en de uien toevoegen en zachtjes bakken totdat de uien zacht zijn. Voeg de chilipoeder, kurkuma en zout toe, laat alles 3 minuten bakken. Daarna kan de pompoen en suiker erin en het geheel op smaak brengen met zout. Het water kan erbij en met deksel op de pan en geheel zachtjes gaar stoven totdat de pompoen zacht is, ongeveer 30 minuten.

Ondertussen kan het brood, Chapati gebakken worden.

IMG_6456 - kopie

 

Ingrediënten:

500 gram Bloem
0,5 theelepel zout
1,5 eetlepel olie
300 ml lauw water

Bereiding:
Doe de bloem in een kom en voeg beetje bij beetje het lauwe water toe. Kneed dit alles tot een soepel deeg, met je handen of een keukenmachine  Laat daarna gedurende 20 min rusten op een warme plaats en afgedekt.
Dan nog even kneden en het in 12/13 balletjes maken.IMG_6458Rol de balletjes uit tot pannenkoeken van een 0.3 tot 0.5 cm dikte. Ze mogen niet superdun zijn, want anders brandt je er gaatjes is waardoor ze niet mooi opblazen.IMG_6461
Zorg voor een goed hete pan, ik gebruik een 20 cm koekenpan met anti aanbaklaag, leg de Chapati erin en bak hem, je kan reeds kleine blaasjes zien.
IMG_6459Draai de Chapati om en duw hem aan langs de zijkanten, zo zorg je ervoor dat de hete lucht zich kan opstapelen in de Chapati. Hij komt bol te staan, in totaal 2 tot 3 minuten bakken.
IMG_6462
Kachumber Indiase salade
Ingrediënten:
1 komkommer, in blokjes gesneden
1/2 ui, gesnipperd
4 tomaten, in blokjes gesneden
2 limoenen, het sap van 1 limoen en de andere extra erbij serveren
1 1/2 theelepel komijnpoeder (het komijnzaad wat ik in de pompoenschotel heb gedaan in de vijzel fijn gemaakt)
IMG_6465
Bereiding:
Meng de komkommer, ui en tomaat door elkaar in een schaal, knijp de limoen er boven uit en strooi de komijn erover. Serveer een limoen extra erbij voor de liefhebbers.
Achchese bhojon kijie eetsmakelijk

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *