met passie voor smaak en streekproducten

Geitenbrie, witte stilton met cranberry en abdijkaas taart

Geitenbrie, witte stilton met cranberry en abdijkaas taart

We lagen met de boot in Medemblik en voor we gingen varen ben ik nog even langs Kaas en Zo Medemblik  gegaan om mooie kaasjes te kopen voor een kaastaart.
We zijn nu op de wadden, wat past er dan beter dan een gerecht maken met cranberry als je op Terschelling bent.

 

 

 

Nodig:

  • quichevorm
  • weegschaal
  • kom
  • garde
  • mes
  • snijplank

Ingrediënten:

  • olijfolie om de vorm in te vetten
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 250 gram geitenbrie
  • 150 gram Belgische abdijkaas uit St Bernardus
  • 100 gram witte stilton met cranberry
  • 125 ml zure room
  • 2 eieren
  • 25 gram pijnboompitten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Vet de vorm in met olijfolie.
  3. Bekleed de vorm en de randen van de vorm met bladerdeeg en prik wat gaatjes in de bodem.
  4. Snij de brie, abdijkaas en de stilton in plakken en verdeel dit zo verspreid mogelijk in de gehele vorm.
  5. Klop de zure room met de eieren en giet dit op de kaas.
  6. Strooi de pijnboompitten erover.
  7. Verwarm de taart 20/25  minuten in een voor verwarmde oven. Mijn oven aan boord heeft 2 standen, laag en hoog. Op hoog heeft hij er 25 minuten ingestaan. Het bladerdeeg en het eimengsel moeten gaar zijn.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *