met passie voor smaak en streekproducten

Aardappel gnocchi-schotel

Aardappel gnocchi-schotel

Ook deze maaltijd was onderdeel van de vakantie in Italië waarbij ik Italiaans heb gekookt. Ik moet eerlijk zeggen dat het de eerste keer was dat ik gnocchi zelf verwerkte in een schotel en het is zeker voor herhaling vatbaar.

 

 

 

Nodig:

  • braadpan/hapjespan
  • snijplank
  • mes
  • weegschaal
  • maatbeker
  • houtenlepel
  • kookpan

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 175 gram kastanje champignons
  • 250 gram spekjes* zoutarm is een dun speklapje kruiden in blokjes snijden en uitbakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml kookroom
  • 250 gram spinazie
  • 400 gram velderwten
  • 500 gram aardappel gnocchi
  • handje grof gehakte peterselie
  • peper, iets meer als je geen zout gebruik
  • zout als je geen zoutarm dieet volg*
  • 80 gram Parmazaanse kaas, of zoutarme kaas*

Bereiding:

  1. Verwarm de olijfolie in de braadpan en bak hier de in plakjes gesneden champignons in aan met de spekjes.
  2. Snipper de knoflook en voeg deze ook bij de spekjes*, het geheel mag 10 minuten pruttelen, totdat de spekjes zijn uitgebakken.
  3. Voeg de room, spinazie en velderwtjes toe en laat het nog 5 minuten pruttelen.
  4. Breng op smaak met peper* en zout*.
  5. Kook de gnocchi gaar volgens de gebruiksaanwijzing, in mijn geval was dat 3 minuten. De gnocchi komt bovendrijven als hij gaar is.
  6. Doe de gnocchi bij het spekmengsel en serveer het met wat grof gehakte peterselie en Parmezaanse* kaas.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *