met passie voor smaak en streekproducten

Hartige worteltaart met walnoot en sinaasappel

Hartige worteltaart met walnoot en sinaasappel

Er zaten deze week bospenen in mijn pakket met groenten en fruit van F Molenaar uit Oudkarspel, ik kom uit Oudkarspel dus ze moeten lekker zijn. Ik heb er worteltaart van gemaakt en dan niet de zoete maar de hartige variant, lekker met sinaasappel, gember en walnoot.

 

 

 

Nodig:

  • springvorm 24 cm
  • bakpapier
  • koekenpan
  • foodprocessor of rasp
  • snijplank
  • mes
  • citruspers
  • garde
  • kom

Ingrediƫnten:

  • olijfolie
  • 6 pakjes bladerdeeg
  • 1 ui
  • 75 gram gemengde paddenstoelen, o.a. kastanje champignons
  • 300 gram bospeen of winterwortel
  • 1 sinaasappel, sap en rasp
  • 60 gram walnoot
  • 15 gram koriander
  • 200Ā gerookte kip
  • 2 eieren
  • 80 ml room
  • 100 gram geraspte kaas

Bereiding:

  1. Vet het bakblik in en leg bakpapier op de bodem, als het bladerdeeg ontdooid is mag de vorm ermee bekleed worden, randen over de springvorm heen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snipper een ui en snij de paddenstoelen grof. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak dit 5 minuten.
  4. Rasp de wortel, rasp de sinaasappelschil en pers hem uit.
  5. Hak de walnoot grof, van de koriander 2 cm steel van de onderkant af en de rest mag grof gehakt worden.
  6. Snij de kip in blokjes.
  7. Meng dit alles en doe het in de springvorm.
  8. Klop de eieren los en roer de room en kaas er door. Dit mag over het wortelmengsel verdeeld worden, sla de randen van het bladerdeeg terug over de taart en bak hem in 30 minuten af.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *