met passie voor smaak en streekproducten

Hartige taart met zalm en tuinerwtjes

Hartige taart met zalm en tuinerwtjes

Deze taart heb ik vorige maand al een keer gemaakt voor mijn zoon en schoondochter, en omdat hij zo lekker was komt hij vandaag thuis op het menu. Ook de hoogste tijd natuurlijk om het recept op mijn site te delen.
Hartige taarten maak ik sowieso regelmatig, je kan er eindeloos mee variëren en ook de restjes uit de koelkast zijn makkelijk te verwerken.

 

Benodigde keukengerei:

  • springvorm 24 cm
  • deegroller
  • bakpapier
  • mes
  • schijplank
  • kom
  • garde

Ingrediënten:

  • olijfolie om de vorm in te vetten
  • 6 plakjes bladerdeeg of 1 1/2 recept zelfgemaakte bladerdeeg
  • 200 gram gerookte zalm
  • 450 gram tuinerwtjes, vers of uit de vriezer
  • 4 eieren
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 1/2 eetlepel mosterd
  • peper
  • zout
  • 5 gram tijm, alleen de blaadjes
  • 50 gram kappertjes
  • 150 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1 ui, in ringen

Bereiding:

  1. Leg op de bodem van de vorm bakpapier en vet de rest in met olijfolie.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Bekleed de bodem em randen met bladerdeeg.
  4. Snij de zalm en meng dit met de erwtjes, leg dit op de bodem.
  5. Klop de eieren los, meng de crème fraîche, mosterd, peper, zout en tijm erdoor. Giet dit mengsel over de zalm en erwtjes heen.
  6. Verdeel de kappertjes en zongedroogde tomaatjes over de taart en verdeel de uien ringen over de taart.
  7. Bak de taart 45 minuten in de oven, als de uien ringen te donker worden bedek dan de bovenkant met aluminiumfolie

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *