met passie voor smaak en streekproducten

Hartige taart met kip

Hartige taart met kip

Weetje/Tip

Prei is het gehele jaar verkrijgbaar, en kan zowel rauw als gekookt gegeten worden

 

 

 

 

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 bladerdeeg 2 4 5 6 plakjes
2 middel grote ui 0,25 0,5 0,75 1 stuks
3 prei 150 300 450 600 gram
4 courgette 0,25 0,5 0,75 1 stuks
5 gerookte kip 75 150 225 300 gram
6 crème fraîche 50 100 150 200 gram
7 eieren 0,5 1 1,5 2 stuks
8 Italiaanse kruiden 0,5 1 1,5 2 eetlepel
9 geraspte kaas 12,5 25 37,5 50 gram
10 zongedroogde tomaten 20 40 60 80 gram

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

Benodigd keukengerei

  1. springvorm 24 cm
  2. koekenpan
  3. mes
  4. snijplank
  5. houtenlepel
  6. vork

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden, vet de springvorm in met olijfolie.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  3. Snipper de ui, maak de prei schoon en snij deze in ringen, snij de courgette in blokjes.
  4. Verwarm wat olijfolie in de koekenpan en bak hierin ui, prei en courgette 5 minuten even aan.gerookte kip
  5. Verdeel de plakjes bladerdeeg over de vorm en prik gaatjes in de bodem.
  6. Verdeel het prei-mengsel over de bodem van de taart.
  7. Snij de kip en verdeel dit over het prei-mengsel.
  8. Klop de eieren, klop er crème fraîche door, zongedroogde tomaten en de geraspte kaas. Verdeel dit mengsel over de taart en vouw het bladerdeeg zo nodig over de taart.
  9. Bak de taart 30 minuten.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *