Hartige taart met camembert

De laatste tijd sta ik zo vaak in de keuken dat ik recepten schrijven wel eens vergeet. Maar zojuist kreeg ik, na een foto op Twitter, de vraag waar dit recept te vinden was. Hij was nog niet verder gekomen dan mijn verzameling gebruikte enveloppen die ik als notitieblok gebruik, maar ik had hem nog niet op de site uitgewerkt. Dat heb ik nu snel gedaan voor Linda. Best wel handig, zo’n stok achter de deur.
Dit recept is ontstaan door mijn Westfriese groenten en fruitpakket, ik weet van te voren niet wat er in zit, dus een goede stimulans voor mijn creativiteit. Voor dit recept gebruik ik de tomaten, groene paprika, rode ui en bieslook uit het pakket en maak hier een heerlijke hartige taart van.

Nodig:

  • quichevorm
  • maatlepel-set
  • weegschaal
  • zeef
  • mes
  • snijplank
  • kaasrasp
  • deegroller

Ingrediënten:

  • 370 gram camembert, in dunne plakken
  • 1 groente paprika, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 6 eetlepels bieslook, fijn geknipt
  • 330 gram tomaat, in partjes
  • 2 eieren
  • 1 rode ui, in 1/2 ringen gesneden
  • 30 gram pijnboompitten, geroosterd
  • 2 x 40 gram geraspte geitenkaas, ik had daslook (of een ander die je lekker vindt)
  • 225 gram bloem of speltmeel
  • 130 gram koude roomboter
  • zout en peper
  • 2 eetlepels koud water
  • paar takjes dille of peterselie
    image

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zeef het meel en een flink snufje zout in een kom en kneed het met de boter tot een kruimelig deegmengsel. Voeg tijdens het kneden de 40 gram geraspte kaas toe, de 3 eetlepels bieslook en 2 eetlepels koud water.
  3. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette vorm met het deeg.
    image
  4. Leg aluminium folie op het deeg , vul dit met gedroogde erwten en bak hem 20 minuten blind (gedroogde grauwe erwten of bonen zijn een steunvulling zodat het deeg niet te veel rijst), verwijder daarna de erwten en het folie en bak daarna nog 5 minuten.
  5. Klop de 2 eieren met peper en zout los, roer er de andere 40 gram kaas door en verspreid dit over de bodem.
  6. Vervolgens een laag groene paprika in reepjes, de tomaat, rode ui en knoflook over de taart verdelen. Als laatste mogen de camembert, de pijnboompitten en de 3 eetlepels bieslook over de taart.
  7. Hij mag voor 30 minuten de oven in op 200 graden. Breng aan tafel op smaak met zout, peper en dille of peterselie.

Bon appétit

You may also like...

1 reactie

  1. Linda Hooftman schreef:

    Wauw, snelle reactie! Dank je wel! Ga deze van het weekend maar eens uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *