Hartige taart met brie en walnoot

 

 

 

 

 

 

 

Weetje/Tip

Brie is een Franse schimmelkaas en behoort tot de zachte kazen. Van oorsprong komt de kaas uit de regio Brie, als de kaas hard geworden is voegen ze schimmels toe om de specifieke smaak te krijgen

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 bladerdeeg 1,5 3 4,5 6 plakjes
2 spekjes 75 150 225 300 gram
3 ui 0,25 0,5 0,75 1 stuks
4 knoflook 0,25 0,5 0,75 1 teentje
5 prei 0,5 1 1,5 2 stengel
6 rode paprika 0,25 0,5 0,75 1 stuks
7 champignons 62,5 125 187,5 240 gram
8 paneermeel 7,5 15 22,5 30 gram
9 brie 105 210 315 420 gram
10 walnoten 12,5 25 37,5 52 gram
11 zure room 60 120 180 240 gram
12 eieren 2 2 3 3 stuks
13 tijm 0,5 1 1,5 2 takje
14 rozemarijn 0,25 0,5 0,75 1 takje

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

Benodigd keukengerei

  1. springvorm 24 cm
  2. koekenpan
  3. vergiet
  4. mes
  5. snijplank
  6. houtenlepel
  7. vork
  8. garde of mixer
  9. kwastje

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden, vet de springvorm in met olijfolie.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  3. Snipper de ui en knoflook, maak de prei schoon en snij deze in ringen. Snij de punt paprika in stukjes en de champignons in plakjes.
  4. Bak het spek uit, als het bijna uitgebakken is laat dan ui, knoflook, prei, punt paprika en champignons  5 minuten meebakken. Laat het uitlekken op een vergiet.
  5. Verdeel de plakjes bladerdeeg over de vorm en prik gaatjes in de bodem. Strooi de paneermeel over de bodem.
  6. Verdeel het prei-mengsel over de bodem van de taart. Daarover de in plakken gesneden brie.
  7. Hak de walnoten grof, verdeel deze met de spekjes over de brie.
  8. Hak de tijmblaadjes en de rozemarijn fijn en verdeel dit over de taart.
  9. Houd één dooier achter en klop de rest van de eieren. Klop hier de zure room met flink wat peper en zout door. Schenk dit over de taart. Vouw het bladerdeeg gedeeltelijk over de taart en smeer dit in met de losgeklopte eidooier.
  10. Bak de taart in 25 minuten gaar in een voorverwarmde oven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *