met passie voor smaak en streekproducten

Half zongedroogde tomaten

Half zongedroogde tomaten

Zelf zongedroogde tomaatjes maken, het is zo makkelijk maar ik doe het te weinig. Maar daar gaat verandering in komen, nu ik 3 maaltijden in de week schrijf voor een maaltijdbox moet alles vers en zonder pakjes en zakjes. Nu deed ik dat laatste al maar het moet nu nog extremer. Koken zonder de slechte E nummers etc. met de seizoenen mee en het liefste streekproducten en 200 tot 250 gram groente, ook dit is wennen want dat is best veel. Uitdagend voor de klanten en in 30/40 minuten klaar, ja, dat is is ook uitdagend voor mij. En ik maak het me nog lastiger omdat ik vind dat de klant ook met wensen voor hun maaltijd mogen komen. Ik ben benieuwd, 17 mei komen mijn recepten in de maaltijdbox, ook al ben ik zelf al met week vijf bezig.

Maar goed het ging om de zongedroogde tomaten.

Nodig:

  • bakplaat
  • bakpapier
  • mes
  • snijplank
  • maatlepel-set
  • weegschaal

Ingrediƫnten:

  • 400 gram zoete cherrytomaten b.v. Rivolo
  • 3 eetlepels olijfolie
  • flink wat zout en peper
  • 4 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • optioneel 2 theelepels bonenkruid of Italiaanse kruiden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  2. Snij de cherry tomaten door de midden en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat met bakpapier.
  3. Verdeel de olijfolie, zout, peper, tijm en eventueel de kruiden over de tomaten.
  4. De tomaten mogen 2 uur in de oven, dan zijn de tomaten half gedroogd en zappig. Je kan ze ook nog 1 of 2 uur langer doen voor meer gedroogde tomaten.
  5. In de koelkast zijn ze 2 weken houdbaar.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *