met passie voor smaak en streekproducten

Groenten salade

Groenten salade

Weetje/Tip

In dit recept gebruik ik Nederlandse Spelt Quinoa, dit wordt op meerdere plekken geteeld en er is een gezamenlijk groep die alles verzameld en verpakt.

Lola Quinoa kwam tot stand door een samenwerking tussen de Dutch Quinoa Group (DQG) en de Wageningen Universiteit.

 

 

Ingrediënten                                                          Aantal personen

1 2 3 4 maat
1 spelt quinoa 40 80 120 160 gram
2 pastinaak 125 250 375 500 gram
3 winterwortel 90 180 270 360 gram
4 ui 0,125 0,25 0,375 0,5 stuks
5 rode paprika 0,125 0,25 0,375 0,5 stuks
6 cherrytomaatjes 20 40 60 80 gram
7 blauwe kaas 40 80 120 160 gram
8 balsamico 0,5 1 1,5 2 eetlepel
9 knoflook 0,25 0,5 0,75 1 teentje

Overige Ingrediënten

  1. olijfolie
  2. peper
  3. zout

Benodigd keukengerei

  1. 2 kookpannen
  2. snijplank
  3. mes

Bereiding

  1. Zet de quinoa op met 2 gram water per gram quinoa en breng dit aan de kook. Laat het 12 minuten zachtjes koken en je zult zien dat het water dan is opgenomen. Laat het nog 5 minuten rusten.
  2. Schil ondertussen de pastinaak en de winterwortel en snijd deze in plakjes, zet dit op met een bodem water en laat het 10 minuten koken, de groente heeft dat nog een bite.
  3. Snij de ui ragfijn, snij de paprika en de tomaatjes mogen in tweeën gesneden worden.
  4. Ook de blauwe kaas mag in blokjes gesneden worden.
  5. Als alles klaar is mag het door elkaar gemengd worden, met de olijfolie, balsamico en uitgeperste knoflook mag de dressing gemaakt worden die over de salade gaat.
  6. Deze salade is erg lekker als hij nog lauwwarm is en met brood geserveerd wordt.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *