Groenten salade

 

 

 

 

 

 

 

In dit recept gebruik ik Nederlandse Spelt Quinoa, dit wordt op meerdere plekken geteeld en er is een gezamenlijk groep die alles verzameld en verpakt.

Lola Quinoa kwam tot stand door een samenwerking tussen de Dutch Quinoa Group (DQG) en de Wageningen Universiteit.

Ingrediënten voor 4 personen:

160 gram quinoa
500 gram pastinaak
360 gram winterwortel
1/2 ui
1/2 rode paprika
80 gram cherry tomaatjes
160 gram blauwe kaas
2 eetlepels balsamico
6 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Zet de quinoa op met 2 gram water per gram quinoa en breng dit aan de kook. Laat het 12 minuten zachtjes koken en je zult zien dat het water dan is opgenomen. Laat het nog 5 minuten rusten.
  2. Schil ondertussen de pastinaak en de winterwortel en snijd deze in plakjes, zet dit op met een bodem water en laat het 10 minuten koken, de groente heeft dat nog een bite.
  3. Snij de ui ragfijn, snij de paprika en de tomaatjes mogen in tweeën gesneden worden.
  4. Ook de blauwe kaas mag in blokjes gesneden worden.
  5. Als alles klaar is mag het door elkaar gemengd worden, met de olijfolie, balsamico en uitgeperste knoflook mag de dressing gemaakt worden die over de salade gaat.
  6. Deze salade is erg lekker als hij nog lauwwarm is en met brood geserveerd wordt.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *