met passie voor smaak en streekproducten

Granola met chocolade, vijg, amandelschaafsel

Granola met chocolade, vijg, amandelschaafsel

Toen ik vanochtend wilde ontbijten met yoghurt en granola, bedacht ik me dat ik gisterenochtend de pot leeg had gemaakt. Een ontbijt zonder granola kan natuurlijk niet, dan ontbijt ik maar een uurtje later. Ik heb altijd wel havermout en chocolade in huis, de basis voor granola. Voor de rest is het de lades en kasten naspitten om te bekijken wat er deze keer in mag.

 

Nodig:

  • bakblik
  • bakpapier
  • houtenlepel
  • weegschaal
  • snijplank
  • mes

Ingrediënten:

  • 125 gram havermout
  • 55 gram amandelschaafsel
  • 25 gram pompoenpitten
  • 75 gram olijfolie
  • 75 gram mix van gojobessen, moerbei, cranberry, pompoen en zonnebloem pitten
  • 100 gram soft vijgen
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram chocolade, ik had fijne kuna drops

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en knip het bakpapier passend op het bakblik.
  2. Strooi de havermout op het bakblik en verspreid zoveel mogelijk, amandelschaafsel mag ook op het bakblik.
  3. Hier overheen verdeel je de olijfolie en zet het bakblik dan 30 minuten in de oven.
  4. Roer het om de 10 minuten om en blijf in de buurt om te kijken of het niet te hard gaat.
  5. Na 20 minuten mag de mix gojibessen en pompoenpitten er nog even bij.
  6. Als het na 30 minuten krokant is geworden mag het uit de oven, laat het afkoelen.
  7. Als het helemaal afgekoeld is mogen de chocolade en fijn gesneden vijgen, abrikozen erbij.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *