met passie voor smaak en streekproducten

Pompoen macarons

Pompoen macarons

Al eerder heb ik geprobeerd macarons te maken, maar dat valt niet mee als je ook zelf het recept wilt maken. Afgelopen week is het me dan toch gelukt, de eerste pogingen zakte in, maar met wat aanpassingen ging het goed.
Een van de belangrijkste dingen is geduld hebben en precies de aanwijzingen opvolgen, nu staat de deur open voor mij om meer kleuren te gaan ontwikkelen en smaken. De volgende die ik wil gaan maken is met cranberry’s.

 

Nodig:

  • bakblik
  • bakpapier
  • weegschaal
  • maat-lepel set
  • spatel
  • kom
  • mixer/keukenmachine
  • spuitzak en mond, ik gebruik vaak wegwerp spuitzakken

Ingrediënten voor ongeveer 15 stuks:

macarons:

  • 60 gram amandelmeel
  • 100 gram poedersuiker
  • citroensap om kom vet vrij te maken
  • 2 x eiwit, M ei is 60 gram
  • 15 gram kristalsuiker
  • 1/4 theelepel oranje kleurstof

pompoenvulling:

  • 80 gram zachte boter
  • 85 gram gekookte pompoen
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1/2 theelepel kardemom
  • 2 theelepels pumpkin spice (kaneel, nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember, steranijs en laurier)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Doe het bakpapier op de bakplaat, hier mag het amandelmeel en de poedersuiker op. Meng het door elkaar en rooster het 6 minuten in de oven.
  3. Maak een kom en mixer vet vrij door ze in te smeren met citroensap.
  4. Klop de eiwitten schuimend en in pieken, meng de kristalsuiker erdoor, je moet de kom op zijn kop kunnen houden zonder dat er iets uit valt.
  5. Als het meel is afgekoeld vouw je dit goed door het eiwit samen met de kleurstof. Let erop dat de lucht eruit gaat zodat de koekjes glad en zonder bellen zijn.
  6. Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit rondjes op het bakpapier. Zelf gebruik ik een siliconenmat die ik jaren geleden uit Frankrijk heb mee genomen.
  7. Laat het bakblik 40 minuten onbedekt rusten, er moet een korstje op de macarons komen.
  8. Verwarm de oven voor op 150 graden en bak de macarons 20 minuten. Laat daarna afkoelen.
  9. Maak de vulling door de boter te kloppen met de pompoen, vanille extract, kruiden en poedersuiker. Maak er een glad geheel van en doe dat in de spuitzak.
  10. Spuit de vulling op de onderkant van de macaron (de zijde die op het bakpapier heeft gelegen) en doe hier een andere boven op.

De macarons worden nog lekkerder als je ze eerst een uur in de koelkast legt.

 

 

 

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *