met passie voor smaak en streekproducten

Espresso brownie

Espresso brownie

Deze espresso brownie was geen voor de hand liggende keus. Ik dronk toen ik het voor het eerst maakte namelijk al een jaar geen koffie meer. En espresso heb ik sowieso nooit gedronken. Maar als een idee eenmaal naar boven komt, dan ben ik er niet meer van af te brengen. In dit geval was dat maar goed ook, want het is echt een top recept geworden, deze ga ik beslist vaker maken.

 

 

 

Benodigd keukengerei:

  • brownie vorm 18×28 cm
  • bakpapier
  • keukenmachine, mixer of garde
  • kookpan met schaal die boven het water blijft (au bain-marie)
  • houtenlepel
  • weegschaal
  • maatbeker
  • maatlepel-set
  • spatel

Ingrediënten 15 stukjes in een brownie vorm van 28 x 18 cm:

  • olijfolie om vorm in te vetten
  • 170 gram zachte roomboter
  • 75 gram bruine basterd suiker
  • 1 ei maat M
  • 175 gram griekse yoghurt
  • 100 ml espresso koffie
  • 2 zakjes, 16 gram vanillesuiker
  • 120 gram tarwe bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 125 gram witte chocolade, au bain-marie gesmolten
  • 50 gram mokka bonen

image

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Leg bakpapier op de bodem van de brownie vorm en vet de rest in met olijfolie.
  3. Zet een bodempje water op met de schaal en chocolade er boven. Als het kookt mag het vuur uit, wel de pan en schaal laten staan, de rest van de chocolade smelt vanzelf. De schaal mag het water niet raken.
  4. Meng de boter met de bruine suiker en de vanillesuiker.
  5. Klop het ei en de yoghurt door de boter.
  6. Vervolgens mag de espresso, bloem en bakpoeder erdoor gespateld worden en de gesmolten chocolade.
  7. Verdeel de mokka bonen over de brownie, deze smelten en zakken in het deeg.
  8. Giet alles in de vorm en bak het 50 minuten in de oven. Prik met een sateprikker in de brownie, als deze er schoon uitkomt is de brownie gaar, anders nog 10 minuten erin.
    De brownie blijft lekker smeuïg, maar hij is dan wel gaar.

Lekker bij de koffie maar ook als nagerecht met koffie en bijvoorbeeld een dessertwijntje.

 

 

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *