met passie voor smaak en streekproducten

Eiersalade met kipfilet, granaatappelpitten en mierikswortel

Eiersalade met kipfilet, granaatappelpitten en mierikswortel

Als dochter van een kippenboer hadden we thuis altijd kakelverse eieren, als je zo opgroeit dan proef je het verschil met eieren uit de supermarkt de rest van je leven. Ik probeer mijn eieren dan ook altijd bij de boer of hobbyboer te halen.

 

 

 

Nodig:

  • kom
  • vork
  • maatlepel-set
  • weegschaal
  • mes
  • snijplank

Ingrediënten:

  • 4 eieren, hard gekookt
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels mierikswortel
  • 50 gram gekruide kipfilet, fijn gesneden (vleeswaren)
  • 1 eetlepel granaatappelpitten
  • 2 gram bieslook, fijn gesneden
  • klein sjalotje, fijn gesneden
  • peper en zout

image

Bereiding:

  1. Pel de eieren en snij ze fijn, doe het in een kom.
  2. Voeg de yoghurt, mierikswortel, kipfilet, granaatappelpitten, bieslook en sjalotje toe in de kom.
  3. Roer alles door met een vork en maak het ook met de vork wat fijner. Het moet zeker geen glad gerecht worden, het ei zien en herkennen is altijd fijn in een eiersalade.
  4. Breng op smaak met peper en zout.

Lekker op brood bij het Paasontbijt of brunch maar ook lekker op een toastje bij de borrel.

Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en ander nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook

Geen Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pasen met tiramisu, gehaktbrood, advocaat en ontbijt - Culinair Westfriesland - […] Paastaart Eierbroodbakjes Gevulde eieren Advocaat zonder alcohol en met saffraan Tiramisu met advocaat en bitterkoekjes Gehaktbrood Spitskoolsoep met gepocheerd…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *